DruštvoVesti

„28. JUN“ DONIRAO OPREMU LESKOVAČKOM PORODILIŠTU

U okviru projekta „Donacija ljubavi“ i povodom obeležavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, Humanitarna organizacija 28. jun, donirala je značajna sredstva porodilištu u Leskovcu koja se sastoje od velikog broja odeće za bebe, spavaćica za porodilje, posteljina za krevete i platnenih pelena. 

Sa ovom donacijom, kanadska humanitarna organizacija „28. jun“ vraća se na jug Srbije, gde će realizovati projekat, vredan 900.000 dolara, kojim će, pre svega, biti unapređene srpske bolnice. Među odabranim zdravstvenim ustanovama je i Opšta bolnica u Leskovcu, odnosno Odeljenje ginekologije i akušerstva koje je, zahvaljujući ovoj organizacije dobilo sredstva u vidu velikog broja odeće za bebe, spavaćica za porodilje, posteljina za krevete i platnenih pelena.

Doktorka Dragana Mitić Kocić, sa leskovačkog Odeljenja ginekologije i akušerstva, istakla je ovom prilikom da će donirana oprema umnogome unaprediti uslove boravka kako majki, tako i novorođenčadi.

Projekat „Donacija ljubavi“ osmišljen je pažljivo i to u cilju obeležavanja desetogodišnjice Humanitarne organizacije „28. jun“. Prema rečima predstavnika ove organizacije ovo je samo početak jednog većeg programa podizanja svesti, koji će prvenstveno dovesti ne samo do unapređenja uslova u srpskim porodilištima, već i do većeg poštovanja majki i njihovih beba.