DruštvoVesti

KRAJEM MESECA POČETAK DRUGE FAZE REKONSTRUKCIJE BOLNICE

Leskovačku Opštu bolnicu već krajem ovog meseca očekuje početak druge faze rekonstrukcije koji zahteva drugačiju organizaciju posla i obavljanje nužnih operacija.
Iako će rekonstrukcija leskovačke bolnice doneti poteškoće u funkcionisanju ove zdravstvene ustanove, doprineće mnogo boljim uslovima za lečenje pacijenata i nabavku nove opreme. U bolnicu je u prethodnom periodu stigao i novi skener.

Prva faza ovih radova, koja je podrazumevala uređenje spoljašnjosti vrednosti je 702,5 miliona dinara. Ono što je najvažnije i što predstoji je rekonstrukcija unutrašnjeg dela vredna četiri i po milijarde dinara i još milijarada ulaganja u savremene medicinske aparate. Leskovac je za izradu projektno-tehničke dokumentacije za drugu fazu izdvojio 50 miliona i 400 hiljada dinara, Lokalna samouprava ulaže maksimalne napore da kvalitetna i ujednačena zdravstvena zaštita bude dostupna građanima u istoj meri, bez obzira na to da li žive u centru grada ili u nekom od mesta grada Leskovca, najveće razuđene opštine u Srbiji. Opšta bolnici Leskovac, kao ustanova sekundarne zdravstvene zaštite zadužena za pacijente sa teritorije čitavog Jablaničkog okruga, a njih je preko 250.000, zbog čega su i uslovi lečenja bitni.