DruštvoVesti

PRI KRAJU PRVA FAZA REKONSTRUKCIJE PUTA LESKOVAC-VUČJE

Na putu Leskovac–Vučje završava se prva faza rekonstrukcije, i to na deonici između Hemijske škole u Leskovcu i Strojkovca, u dužini od 9,7 km. Vrednost ovih radova iznosi 282 miliona dinara.
,,Na državnom putu IIA reda 227, do Strojkovca, kolovoz proširen sa 5 na 6 metara, što je vrlo bitno za povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Isto će se desiti i na državnom putu IIB reda 436, od Strojkovca do Vučja, na kome se trenutno izvode radovi” kazao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

Kako je kazala gradska većnica Jelena Stankvoić kada svi radovi na rekonstrukciji puta Leskovac–Vučje budu gotovi, dobićemo još jednu savremenu saobraćajnicu sa kvalitetnim kolovozom. Time će se otvoriti mogućnost i za bržu privrednu revitalizaciju vučjanskog kraja i značajno se odraziti i na poboljšanje kvaliteta života svih ljudi u njemu.

Investitor radova na putu Leskovac-Vučje je JP „Putevi Srbije“, a izvođač radova „Trejs Srbija“. Istovremeno sa završetkom prve faze radova, započeli su radovi na drugoj fazi, iz smera Vučje ka Strojkovcu, u dužini od 3 km, za koje je opredeljeno 100 miliona dinara.