KulturaVesti

U DOMU KULTURE U PEČENJEVCU OTVORENA IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA „NA KRILIMA MAŠTE“

U prostorijama Doma kulture “Tihomir Rakić – Veljko“ u Pečenjevcu, otvorena je danas izložba radova, nastalih u okviru 28. likovne kolonije za decu, pod nazivom „Na krilima mašte“, koja je održana sredinom leta na Vlasinskom jezeru. Radovi će u holu ove ustanove kulture biti izloženi narednih godinu dana.

Dom kulture u Pečenjevcu, već 28 godina, okuplja učenike osnovnih škola sa teritorije grada Leskovca, na Dečijoj likovnoj koloniji „Na krilima mašte“, čiji je pokrovitelj lokalna samouprava.

Tridesetak crteža, na kojima su radila 22 učenika leskovačkih osnovnih škola, nastalo je tokom petodnevnog boravka na Vlasinskom jezeru, a njihov rad pratio je Dejan Nedeljković, akademski slikar.

Među učesnicima kolonije, bila je i Jovana Stefanović, koja je predstavljala Osnovnu školu “Đura Jakšić” iz Turekovca.

Takođe, ova izložba likovnih radova, jedna je od aktivnosti, kojima će pomenuta ustanova kulture, obeležiti ovogodišnju Dečiju nedelju, koja se održava pod sloganom “Šta detetu treba da raste do neba”.

Ispred lokalne samouprave, Dečiju likovnu koloniju „Na krilima mašte“, otvorila je Jasmina Nedeljković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca.

U toku sledeće nedelje, Dom kulture u Pečenjevcu, će svečanom akademijom proslaviti veliki jubilej, 50 godina rada i postojanja.