DruštvoVesti

POČELO PAKOVANjE PAKETA POMOĆI ZA PENZIONERE SA PRIMANjIMA NIŽIM OD 30 HILjADA DINARA

Penzioneri sa primanjima nižim od 30 hiljada dinara, kao i socijalno ugrožene porodice i ove će godine od grada Leskovca dobiti pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za šta je iz gradske kase izdvojeno 17 miliona 400 hiljada dinara.

29.360 paketa će i ove godine imati isti sadržaj kao i lane brašno, šećer, so, ulje, supu, čaj, pakovanje testenine, sapun, prašak, toaletni papir, a kako je kazao graodnačelnik Leskovca Goran Cvetanović na konferenciji za novinare u Plavom paviljonu gde je počelo pakovanje ova će se praksa nastaviti ne samo ove nego i narednih godina nezavisno od epidemiološke situacije. Podela paketa, 3644 u prvoj grupi će početi naredne nedelje najpre u područjima pogođenim poplavama u Velikom Trnjanu, Rudaru, Palikući, Šainovcu, Turekovcu, Bobištu, Sinkovcu, Vinarcu, Priboju, Donjem Stopanju, Bunibrodu, Guberevcu, Žižavici, Oruglici, Vučju, Novom selu i Slatini.
Kao i prošle godine na pakovanju paketa za penzionere sa niskim primanjima i socijalno ugrožene porodice rade zaposleni u ustanovama kulture, a priključiće se i zaposleni u javnim i javno-komunalnim preduzećima i Gradskoj upravi, a ima i dosta volontera, humanih ljudi koji pomažu.