DruštvoVesti

SVE SPREMNO ZA POČETAK GREJNE SEZONE, UKOLIKO VLADA RS NE ODLUČI DA SE ODLOŽI

Leskovačka Toplana spremno dočekuje predstojeću grejnu sezonu koja zvanično počinje 15.okobra,  rečeno nam je danas u ovom javno-komunalnom preduzeću.

U ovom javno-komunalnom preduzeću  ističu da su sve pripreme za uspešan početak grejne sezone odradjene na vreme kao i svi remonti,  obezbedjeni su energenti tako da je sve spremno za početak grejanja u stanovima i poslovnom prostoru za one koji koriste daljinsko grejanje.

U okviru redovnog održavanja tokom pripremnog perioda za predstojeću grejnu sezonu, mislilo se na sve kotlarnice, a predstoji rekonstrukcija kotlarnice Dubočica, kazao je direktor Toplane Miloš Ilić.

Grejna sezona počinje zvanično 15.oktobra i traje do 15.aprila a predvidjena prosečna temperatura u stanovima je 20 plus minus dva stepena. Ni kada je reč o nabavci gasa ne bi trebalo da bude problema.

I toplani su zadovoljni naplatom svoje usluge, što predstavlja uslov za likvidnost, a za one koji nisu na vreme izmirivali svoje obaveze postoji mogućnost reprograma, dok su socijalno ugrožene kategorije oslobođene toga.  Sigurno je da će narednih godina morati da se usluga grejanaj naplaćuje po potrošnji , ne kao do sada po grejnoj površini što opet spada u uštedu kao globalnu tendenciju.

Inače u Leskovcu je nedavno povećana cena grejanaja za 35 odsto zbog drastično povećane cene energenata i za domaćinstva iznosi oko 113 dinara, a za pravna lica 20 odsto više.  Ukupna grejna površina je oko 330 hiljada metara kvadratnih ii ma oko 4400 korisnika.  Ono što smo do zaključenja današnjih vesti saznali je da Vlada RS razmatra odlaganje početka grejne sezone, o čemu će stanovništvo biti naknadno obavešteno.