DruštvoVesti

LESKOVAČKE TROJKE DOBILE AUTO-SETIŠTA I KOLICA

Predstavnici grada Leskovca danas su posetili Oliveru Kostić , majku koja je u februaru ove godine na svet donela trojke Olgu, Emiliju i Jovana kako bi joj uručili auto-sedišta koja je lokalna samouprava obezbedila za svu decu rođenu u 2021. godini.
Trojke su rođene 11. februara, ulepšale život svojoj porodici i obogatile Leskovac za tri nova stanovnika, a Olivera je majka i jednaestogodišnje Teodore.
U sklopu populacione politike Leskovac je, pored jednokratne pomoći porodiljama u iznosu od 10 hiljada za zaposlene i 20 hiljada za nezaposlene, vaučera za deset prvorođenih beba u iznosu od 20 hiljada dinara, naknade za udžbenike za sve učenike prvog razreda na teritoriji grada Leskovca, i za sve učenike čije su porodice korisnici socijalne pomoći, subvencionisanja boravka dece u privatnim vrtićima, finansiranja postupka vantelesne oplodnje, pristupanja pokretu za decu Tri plus, uveo i meru dodele auto-sedišta.
Mama Oliveri je pored auto-sedišta danas uručena i novčana pomoć, donacija gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, koji je nakon što je čuo da trojke zahtevaju specijalizovana kolica, odlučio da lično pomogne porodici za nabavku istih.