DruštvoVesti

RPKL ZA JABLANIČKI I PČINJSKI OKRUG OBELEŽILA 60 GODINA POSTOJANJA I RADA

Svečanom sednicom Parlamenta privrednika kao i dodelom povelja, priznanja i zahvalnica Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog okruga obeležila je veliki jubilej, šest decenija uspešnog rada i postojanja.

Regionalna privredna komora Leskovac osnovana je 1963. godine, kao interesna, samostalna i poslovno-stručna organizacija privrednih subjekata, a danas pokriva dva administrativna okruga, Jablanički i Pčinjski, na površini od 6.289 km2. Obuhvata dva grada i 11 opština: Grad Leskovac, Grad Vranje, opštine Vlasotince, Lebane, Bojnik, Medveđa, Crna Trava, Surdulica, Trgovište, Preševo, Bujanovac, Vladičin Han i Bosilegrad
Od 1. januara 2017. godine postaje deo jedinstvenog komorskog sistema u Republici Srbiji kao segment jedinstvene mreže za pružanje usluga i zaštitu interesa privrede u celoj zemlji i spona sa Vladom Srbije.
Na čelu RPKL je već dve decenije od šest koliko postoji Goran Jović koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima uprkos mnogim teškoćama koje su u poslednje vreme zadesile čitavo društvo i region, pa i šire poput pandemije korona virusa i energetske krize izazvane dešavanjima u Ukrajini.

Povelje za doprinos radu RPKL dobili su predsednik PKS, Marko Čadež, Komora Kavala, Nermina Ljubović, AD Simpo Vranje, AD Alfa plam , AD Zdravlje, preduzeće Keramika Leskovac, Vlada RS i gradonačelnik Goran Cvetanović koji se zahvalio u ima nagrađenih.

Tokom današnje svečane sednice u čast 60 godina postojanja RPKL za Jablanički i Pčinjski okrug zahvalice su uručene i brojnim privrednim subjektima na teritoriji dva okruga, kao i medijskim kućama za objektivno i pravovremeno informisanje kako je naglasio prvi čovek komore u Leskovcu Goran Jović.