KulturaVesti

LESKOVAČKA MUZIČKA ŠKOLA PRIREDILA TRADICIONALNI NOVOGODIŠNJI KONCERT

Uoči novogodišnjih praznika, sinoć je u Narodnom pozorištu u Leskovcu, održan tradicionalni koncert horova, orkestra i etno-odseka osnovne i srednje Muzičke škole „Stanislav Binički“.

Pod dirigentskim vođstvom Marijane Prokić, publici se je najpre predstavio Gudački orkestar osnovne muzičke škole, da bi potom, između ostalih, nastupili Orkestar harmonika srednje škole, Hor osnovne muzičke škole, kao i Odsek za srpsko tradicionalno pevanje.

Kako je istakla ovom prilikom Biljana Miljković, direktorka Muzičke škole, naime, u proteklom periodu, učenici i profesori marljivo su se pripremali za ponovno nastupanje, van učionica i školskih sala, a rezultati su sinoć, itekako, bili vidljivi.

Govoreći, pre svega, o veoma uspešnom početku školske godine, kao i o planiranim aktivnostima u 2023. godini, direktorka Miljković je dodala da će Muzička škola vrlo brzo organizovati još jedan nastup, povodom obeležavanja dana Svetog Save.

Između ostalog, na bogatom repertoaru horova, orkestra i etno-odseka osnovne i srednje muzičke škole, našao se je splet narodnih pesama, koji je privukao i najveću pažnju publike.