PrivredaVesti

SRBIJAGAS REALIZUJE PROJEKAT GASIFIKACIJE U LESKOVCU

Stručni tim javnog preduzeća Srbijagas na čelu sa direktorom Dušanom Bajatovićem danas je boravio u Leskovcu gde je održan sastanak sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem i njegovim saradnicima na temu produženja magistralnog gasovoda za snabdevanje Leskovca, Vladičinog Hana i Vranja u okviru ubrzane gasifikacije Republike Srbije koju je ranije najavio predsednik RS Aleksandar Vučić.
Na današnjen sastanku se govorilo o sagledavanju buduće potrošnje i akcenat je stavljen na buduće industrijske potrošače i razvoj industrijskih zona. Imajući u vidu da je do Leskovca već doveden čelični gasovod visokog pritiska stvoreni su uslovi za gasifikaciju samog grada i okolnih mesta. Deo posla je započela kompanija Jugorosgas, ali je danas, budući da se zahteva brža kompletna gasifikacija Leskovca, okolnih mesta i industrijskih zona, detaljno razmotrena ideja da rad na gasifikaciji obavlja Srbijagas kroz projekat strateškog partnerstva.
Prilikom sastanka je naglašeno da Grad Leskovac ima veliko interesovanje za što bržu realizaciju projekta gasifikacije jer to omogućava dalje razvojne projekte i osnažuje ekološku komponentu. Usaglašeno je da projekat strateškog partnerstva bude potpisan do završetka maja tekuće godine.
Nakon konstruktivnog sastanka gradonačelnik Cvetanović se zahvalio rukovodstvu Srbijagasa zbog najavljenog početka radova na gasifikaciji Zelene zone.