DruštvoVesti

URUČENA NOVA DONACIJA DOBROVOLJNOM VATROGASNO SPASILAČKOM DRUŠTVU

Leskovačkom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vatrogasni savez Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova su donirali deset kompleta uniformi, što je bio povod za obilazak Vatrpgasnog doma rukovodstva grada na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.

Sem kompleta uniformi prethodno je donirano novo vatrogasno vozilo sa kompletnom pratećom opremom za gašenje požara, kao i ATV vozilo za intervencije na nepristupačnim terenima. U potpunosti su renovirane prostorije Vatrogasno-spasilačke brigade u Leskovcu u koje godinama nije ulagano.
Sve to pokazuje da grad Leskovac ima odličnu saradnju sa Vladom Republike Srbije i MUP. Vatrogasno-spasilačka četa u Leskovcu u svom sastavu ima 52 vatrogasca, a prema poslednjem konkursu primljena su još četiri, čija obuka treba da krene u septembru“, istakao je u obraćanju novinarima šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove Milan Popović.

Zahvalnost na podršci grada Leskovca izrazio je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Nenad Simić.

Od 2018. do 2023. godine, vatrogasno-spasilačka jedinica dobila je 2 navalna vozila sa opremom, 1 autocisternu, 1 automehaničarske lestve, 5 terenskih vozila od kojih su 2 pik ap sa pumpom viskog pritiska, 1 ATV vozilo, 2 prikolice za prevoz čamaca i 2 čamca od kojih je jedan aluminijumski, kao i drugu opremu neophodnu za rad ove jedinice.