DruštvoVesti

JOŠ JEDNA PLJESKAVICA ZA SVETSKI REKORD USPELA

Najveća pljeskavica na svetu sinoć je ispečena u centru grada težine 86 kilograma i 400 grama od brendiranog roštilj mesa, a kao i ranijih godina to je još jedan podvig petočlane združene ekipe dva restorana ,,Koliba” i ,,Dva drugara”.

Ekipa koja iz godine u godinu tuče sopstveni rekord u pravljenju najveće pljeskavice na svetu u toku Roštiljijade u sastavu Predrag Lazarević, Ivica Zdravković, Ljubiša Đorđević, Stefan i Bojan Cvetković imala je težak zadatak da napravi ovaj specijalitet od mesa 6 kilograma teži nego prošle godine, što su gledaoci širom zemlje mogli da prate u uživo prenosu naše televizije.

Nakon mešenja i oblikovanja mesa specijalno pripremljenog u Mesokombinatu pljeskavica je najpre stavljena na pleh i skaru napravljene ove godine za obaranje rekorda.

Uz veliko umeće i snagu pljeskavica je okrenuta, došlo je do napukline u sredini jer se skara odvojila, ali s obzirom da je zadržala kompaktan, pravilan oblik ivice priznata je kao najveća do sada.

Pobednički tim predvođen Predragom Lazarevićem nije krio zadovoljstvo ovogodišnjim uspehom najavljujući novi naredne godine.

Najveća pljeskavica na svetu je nakon pečenja bila debljine 2 centrimetra i prečnika 210 centimetara i podeljena je prisutnim posetiocima Roštiljijade koji su je u slast pojeli.