DruštvoVesti

URUČENI UGOVORI ZA DOBROVOLNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA SA ORUŽJEM I OSPOSOBLJAVANJE ZA REZERVNE OFICIRE

Predstavnici Regionalnog centra MO Niš u saradnji sa predstavnicma grada Leskovca, uručili su danas u Svečanoj sali grada 28 ugovora za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire u septembarskom vojnom roku.
„Čestitam vam na hrabrosti i spremnosti da radite na sebi i služite svojoj otadžbini, i ovim gestom ste pokazali koliko istinski volite našu Srbiju a takav patriotizam zaslužuje poštovanje i divljenje. Vaše opredeljenje da po završetku služenja vojnog roka branite svoju domovinu nesebičan je čin vredan svakog poštovanja” porupčio je budućim vojnicima načelnik Regionalnog centra MO Niš potpukovnik Branislav Stojanović.
,,Ponosni smo na sve vas i na vašu odlučnost da se posvetite vojci. Sigurna sam da će vam ovo iskustvo umnogome pomoći i u daljem životu da sazrete i da naučite da vrednujete rad i disciplinu“ kazala je ovom prilikom zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević, dok je direktor Narodnog muzeja Nebojša Dimitrijević istakao tradiciju poštovanja vojničkog poziva na jugu Srbiju.
Ove godine za dobrovoljno služenje vojnog roka prijavilo se 241 momaka i 75 devojaka, koji će u narednih 6 meseci služiti vojni rok u jedinicama Vojske, gde će od centara za osnovnu i specijalističku obuku nadograđivati stečene veštine. Oni koji su se opredelili za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, svoja osnovna znanja sticaće na Vojnoj akademiji u Beogradu a potom u Vojsci Srbije.