PolitikaVesti

GRADSKI ODBOR SNS U LESKOVCU PRUŽIO PODRŠKU GRADONAČELNIKU LESKOVCA

„Nemoćni da izbornom voljom naših sugrađana preuzmu rukovodstvo gradom opozicija se služi obmanama, dizanjem galame i milion puta ponovljenim sintagmama poput „šampiona korupcije.“ Pre svega, javno ih pozivam da za tu uvredu koju stalno ponavljaju iznesu dokaze i dokažu da sam umešan u bilo koje koruptivne radnje! “poručio je predsednik Gr.O SNS i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na sinoćnoj konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama. Njegove stranačke kolege medju kojima i odbornici kojih je većina u skupštini grada su povodom prikupljanja potpisa od strane opozicije za ostavku gradonačelnika odlučile da mu pruže puno poverenje.
Cvetanović je u svom obraćanju kazao da se opozicija u Leskovcu prethodih meseci služi obmanama i iznošenjem neistine i istakao da smatra svojom dužnošću da javnost obavesti o tome iz podsećanje na izborne rezultate od 17.decembra prošle godine kada je narod je jasno pokazao koga želi na čelu grada i kome veruje godinama unazad. Lista Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane osvojila je 35.017 glasova, dok je Svi za jednog jedan za sve dr Aleksandar Rangelov, koga sada napadaju njegovi saborci, 8.237 glasova, a Za Leskovac zajedno sa partnerima 9.804 glasa.

„Akciju su započeli juna meseca i njihova ideja je bila da prikupe potpise trećine odbornika. To im nije uspelo i nisu dobili podršku njihovih partnera ili iz opozicionih partija: Narodni pokret Srbije, Srce, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Dveri, Zavetnici. Onda su krenuli sa, kako oni nazivaju građanskom tj. narodnom inicijativom za smenu gradonačelnika, tj. za zakazivanjem sednice Skupštine gde bi se tema razmatrala” dodao je Cvetanović.

Cvetanović je istakao da nisu ispoštovane zakonske procedure prilikom prikupljanja potpisa, ali da neće ići protiv volje naroda.
Ne želim i neću da opoziciji ispunjavam želje i hirove, njima koji to rade nelegitimno i bez osnova, a naročito pokušavajući na silu. I siguran sam da imaju ljude iz koji se predstavljaju da su iz pravne struke, da treba da bolje poznaju Zakon i sve vezano za ovakve inicijative.“ Osvrnuo se samo na pojedine laži koje opozicija plasira poslednjih desetak dana i poručio da je njegova dužnost bila da ne ostane nem na sve te neistine kako bi građani znali pravu istinu.

Dodao je da opozicija preko 100 dana sakuplja potpise i ima prikupljeno manje od 4000. I naglasio da GrO SNS može za ne više od nedelju dana da sakupi 10 hiljada potpisa za bilo koju inicijativu koja želi da se sprovede na ispravan način i osvrnuo se na tvrdnje opozicije da njihovu inicijativu podržava 70% građana što nije tačno.