DruštvoVesti

IZGRAĐEN POTPUNO NOV OBJEKAT MESNE ZAJEDNICE U DONJEM KRAJINCU

Stanovnici Donjeg Krajinca su dobili potpuno nov objekat Mesne zajednice koji je izgrađen od temelja, a čija vrednost iznosi e 12,4 miliona dinara i finansiran je iz gradskog budžeta.
Predsednik saveta ove mesne zajednice Ivica Kostić zahvalio je u ime meštana na objektu koji se sastoji od sale za sastanke, dve kancelarije za predsednika i za sekretara mesne zajednice i potpuno je opremljen nameštajem lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Leskovca na podršci.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao da je od preuzimanja ogovornosti za rukovođenje gradom za funkcionisanje i uređenje objekata mesnih zajednica izdvojeno je 362 miliona dinara, od čega je 65 miliona opredeljeno za deblokadu računa 33 mesne zajednice i osvrnuo se na činjenicu da su prethodni rukovodioci tadašnje opštine Leskovac, njih četvorica, u svojim mandatima izdvojili značajno manje novca, odnosno 26 miliona dinara.
Obraćajući se meštanima Donjeg Krajinca kazao je da su vredni, hrabri i podsetio da su se upustili u elektrifikaciju polja kada je Svetska banka podržala projekat.

U Donjem Krajincu su zamenjeni dotrajali kao kontejneri što je jedan vid brige o meštanima i komunalnoj higijeni. Planira se i uvođenje kanalizacione mreže u okviru Orio programa, kao i dovođenje zdrave pijaće vode.
Grad Leskovac vodi brigu o svim segmentima društva što počinje upravo od osnovnih ćelija svakog društva, svake opštine i grada, a to su mesne zajednice. Konstantnim ulaganjem u objekte u kojima se nalaze sedišta mesnih zajednica nastoji se da se omogući da komunikacija i saradnja između građana i lokalne samouprave bude što efikasnija i produktivnija, zaključeno je ovom prilikom .