DruštvoVesti

PRIVODE SE RADOVI I OPREMANJE U LEVOM KRIL LESKOVAČKE BOLNICE

U leskovačkoj Opštoj bolnici privode se kraju radovi na na jednom delu zgrade ove zdravstvene ustanove u okviru druge faze rekonstrukcije bolnice ukupne vrednosti 42 miliona evra , pri kraju je i postavljanje insalacije za grejanje na gas, kao ekološki najprihvatljivijeg i najčistijeg energenta.
„U prvoj fazi radova izvršena je zamena krova, stolarije i komletno uređivanje spoljašnjosti, investicija vredna pet miliona evra. Sada je druga faza u toku u vrednosti od 42 miliona evra, koja se realizuje uz veliku pomoć Vlade Republike Srbije i grada Leskovca . Grad Leskovac je direktno učetvovao u svemu tome sa 95,5 miliona dinara za projektno tehničku dokumentaciju i nadzor.Predvidjeni radovi se polako privode kraju u levom krilu bolnice , uz nabavku inventara koji postepeno stiže, potpuno nove opreme za dijagnostiku i uspostavljanje grejanja na gas.
Na ovaj način dobićemo jednu od namodernijih bolnica u Srbiji koja će pružiti najkvalitetniju negu kako intenzivnu, poluintenzivnu, ali i mogućnost smeštanja pacijenata u apartmanima, jednokrevetnim, dvokrevetnim i ponegde trokrevetnim apartmanima.
Temperatura u prostirijama bolnice biti u potpunosti u skladu sa propisima kako za pacijente s obzirom na njihovo zdravstveno stanja, tako i za zdravstvene radnike.
Uskoro stiže i nova medicinska oprema, kompletna angio sala.

Leskovačka bolnica je već dobila 2 skener aparata, 2 rendgen aparata u vrednosti od 1.650.000 evra, toliko je koštala i magnetna rezonanca, mamograf 300.000 evra