DruštvoVesti

ŠKOLSKA GODINA U LESKOVCU POČELA U NORMALNIM USLOVIMA

Nova školska godina na području grada Leskovca, počela je u uslovima, normalnim za period pre izbijanja pandemije, koji predviđaju da učenici ponovo istovremeno prate nastavu. Ovom izjavom, gradonačelnik, Goran Cvetanović, započeo je danas tradicionalni sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada, koji je održan u Skupštinskoj sali.

Na početku svog izlaganja, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović rekao je da će lokalna samouprava i ubuduće nastaviti sa ulaganjima u oblast obrazovanja. Značaj tih ulaganja naglasio je rečima da se investicija u znanje mnogostruko vraća.

Cvetanović je ovom prilikom govorio i o dužnostima direktora osnovnih i srednjih škola i pohvalio preduzimljivost rukovodilaca koji tekuće probleme u svojim školama rešavaju bez pomoći lokalne samouprave

Grad Leskovac je prošle godine uspeo da u potpunosti izmiri dug koji je putem reprograma vraćao zbog neizmirenih obaveza osnovnih i srednjih škola za period pre 2012 godine.

Na današnjem sastanku, gradonačelnik Cvetanović je izjavio da će lokalna samouprava i ove godine, baš kao i u prethodnom periodu, finansirati kupovinu udžbenika za učenike prvog razreda, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno šest miliona dinara.

Za normalni tok školske godine, od presudnog značaja je da se vaspitno – obrazovne ustanove, pridržavaju preporuka nadležnih organa, koje su u vezi sa daljim delovanjem, zaključio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.