KulturaVesti

URUČENE NAGRADE ZA IDEJNO REŠENJE LOGOA LESKOVAČKE BIBLIOTEKE

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu u okviru 3. Festivala dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe“, koji će se održati krajem ove godine, raspisala je KONKURS za idejno rešenje logoa Festivala. Pravo učešća imali su mladi od 15 do 25 godina. Na KONKURSU je učestvovalo ukupno 49 učesnika, pristigla su 66 idejna rešenja, to jest ukupno 95 radova. Prvu nagradu dobio je Mateja Jović, učenik Škole za tekstil i dizajn u Leskovcu i njemu je nagradu uručila Vesna Ilić, direktorka biblioteke.
U konkurenciji 95 radova, leskovačka biblioteka je naime nagradila tri najuspešnija rada. „Čestitam na prvoj nagradi, nastavi da se baviš time čime si počeo i neka ovo bude prvi stepenik u daljem napretku i postizanju narednih uspeha, s tim da nikada ne zaboraviš koji ti je prvi stepenik bio, a to je naša Biblioteka“ poručila je Vesna Ilić, direktorka ove ustanove kulture dodeljujući prvu nagradu Mateji Joviću.
Drugu nagradu dobila je Dunja Hrnjez, učenica Gimnazije „20. oktobar“ iz Bačke Planke, dok je treću nagradu dobila Jovana Bulatović, likovni umetnik i student Likovne akademije u Trebinju, Kraljevo. Njima će nagrade biti poslate poštom.
Svi učesnici na KONKURSU dobili su od leskovačke biblioteka zahvalnice.
Odluku o najuspešnijem radu doneo je Programski savet Biblioteke.

Treći Festival dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe“ organizovaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i grada Leskovca.