DruštvoVesti

POVODOM DANA GRADA URUČENE NAGRADE MLADIM TALENTIMA

Na dan oslobođenja Leskovca, jutros je 150 uspešnih učenika, studenata, sportista i muzičara sa teritorije grada dobilo novčane nagrade u iznosima od 10 do 40 hiljada dinara. Za ovogodišnje nagrade mladim talentima iz gradskog budžeta izdvojena su skoro 4,2 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića, kada je pre 13 godina formirao Fond za mlade talente, imao je, kako kaže, jasnu viziju da na jednom mestu okupi buduće intelektualce našeg grada i to uspešno čini od 2013. godine. Tada je nagrađeno samo 67 mladih. Danas taj broj je mnogo veći.

Nekoliko dobitnika novčanih nagrada iskoristilo je današnju priliku da iskažu zahvalnost lokalnoj samoupravi, pre svega, na tome što im je rodni grad ukazao priznanje i pružio im simboličnu finansijsku podršku koja će poslužiti i kao motivacija za njihovo dalje usavršavanje.

Svečanoj dodeli u amfiteatru Akademije strukovnih studija “Južna Srbija“, prisustvovali su i ovogodišnji dobitnici Oktobarskih nagrada, i to načelnica Odeljenja pulmologije Kliničko – bolničkog centra „Bežanijska kosa“u Beogradu, doktorka Ana Stojanović, zatim profesor doktor Dragoslav Bašić, direktor Urološke klinike u Nišu, Miodrag Stojanović, direktor niškog Instituta za javno zdravlje i mladi naučnik Janko Ignjatović.

Impresionirani današnjim prizorom u Leskovcu poručili su mladim ljudima da ne odustaju od svojih zacrtanih ciljeva i da su motivacija i istrajnost ključ svakog uspeha.

Za ovogodišnje nagrade mladim talentima, povodom 11. oktobra, Dana oslobođenja grada Leskovca, iz budžeta lokalne samouprave izdvojena su skoro 4,2 miliona dinara.

Nagrade je uručio gradonačelnik, Goran Cvetanović i ovom prilikom istakao da ne postoji bolje investiran novac od onog koji je uložen u mlade, talentovane ljude i njihovo znanje i obrazovanje.

Posredstvom Kancelarije za mlade, u proteklih osam godina, nagrađeno je više od tri hiljade talentovanih ljudi do 30 godina starosti sa teritorije grada Leskovca.