DruštvoVesti

PROGRAM SAMOZAPOŠLJAVANJA VRLO AKTUELAN U SRBIJI

U celoj Srbiji, vlada veliko interesovanje za pokretanje sopstvenog posla. U program samozapošljavanja do sada je uključeno preko tri hiljade osoba, izjavio je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Zoran Martinović.

Bez obzira na epidemiju, među nezaposlenima u Srbiji i dalje postoji veliko interesovanje za pokretanje samostalnih biznisa, a Nacionalna služba za zapošljavanje, prema rečima direktora Zorana Martinovića, trudi se da ih u tome ohrabri i olakša im početak rada.

Objasnivši da je planirano da u mere aktivne politike zapošljavanja, ove godine bude uključeno najmanje 18 hiljada osoba, Martinović je rekao da veruje da će taj broj do kraja 2021. godine biti veći.

On je podsetio i da poslodavci imaju mogućnost korišćenja programa zapošljavanja teže zapošljivih kategorija, čime će se znatno doprineti poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom na tržištu rada.

Od 1. januara do 4. oktobra ove godine, u mere aktivne politike zapošljavanja, koje podrazumevaju direktnu finansijsku podršku, u Srbiji je uključeno ukupno 13 hiljada 4 stotine devedeset jedno lice sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, od kojih je hiljadu šest stotina 50 osoba sa invaliditetom.