SportVesti

DERBI JUŽNE PRUGE ZAVRŠEN U KORIST LESKOVČANA

Rukometni klub „Dubočica 54“ juče je bio ubedljiv protiv niškog „Železničara“. Leskovčani su u derbiju juga slavili sa 32 prema 19.

Leskovački rukometaši dočekali su juče ekipu „Železničara“ iz Niša u utakmici jedanaestog kola B grupe Arkus lige. Konačni rezultat, 32 prema 19, nije predstavljao iznenađenje, s obzirom na to da je Dubočica još na početku snažno povela i već na poluvremenu imala jaku prednost, rezultatom 19 prema 9.

Za igrača utakmice proglašen je Aleksandar Gašić, koji je sačuvao svoj gol 15 puta, dok je najefikasniji u pobedničkom sastavu bio Ivan Mitrović sa osam pogodaka. Dva manje postigao je Andrej Biševac u dresu Nišlija.

Na vrhu tabele B grupe Arkus lige nalazi se beogradski Partizan sa 20 poena, dok Rukometni klub “Dubočica 54” zauzima drugo mesto, sa 19 osvojenih bodova. Obe ekipe obezbedile su sebi plasman u Play off deo takmičenja.

Niški „Železničar“ je posle ovog poraza ostao zakucan za samo dno tabele, bez ijednog osvojenog boda.

Dvanaesto kolo Arkus lige odigraće se sledećeg vikenda. Leskovačka Dubočica, 4 decembra, sastaće se sa ekipom „Mokre Gore“ iz Zubinog potoka.