DruštvoVesti

SKUPŠTINA GRADA O BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU

Na današnjoj sednici skupštine grada Leskovca usvojen je nakon duge rasprave predlog odluke o budžetu grada Leskovca za 2022. godinu i za novog gradskog većnika izabran Aleksandar Pejčić zbog ostavke Aleksandre Đorđević, dosadašnje članice gradske vlade.

I ovo skupštinsko zasedanje pretposlednje do kraja ove godine, jer će sledeće po svemu sudeći biti 29.decembra je započelo brojnim primedbama opozicionih odbornika na način organizovanja i održavanja, zbog kako su istakli nepoštovanja propisanih protivepidemioloških mera.

Zbog prestanka mandata odborniku Aleksandru Pejčiću sa izborne liste Aleksandar Vučić-za našu decu zbog izbora na funkciju člana gradskog veća potvrđen je mandat odbornice Ivane Jovanović sa iste izborne liste

Kako je istaknuto u obrazloženju predloga odluke o budžetu grada Leskovca za narednu godinu ukupni prihodi iznositi 4 milijarde 9 stotina 50 miliona 7 stotina 24 hiljade dinara, kao i da će najveće ostvarenje u ovom delu, imajući u vidu da je ono procenjeno na više od milijardu dinara, biti upravo od poreza na zarade. Rashodi su planirani na istom nivou, kao i prihodi.

Prema oceni opozicione GG Za Leskovac zajedno nerealna su budžetska planiranja su kao i ranijih godina nerealna, a kritika je izneta i na račun potrebnosti gradu kapitalnih investicija poput gradskog stadiona.

Nenad Zdravković je izneo i saznanja da se planira privatizacija leskovačke Toplane što nije potvrđeno.

Stotinak na neodređeno vreme će prema Kadrovskom planu Gradske uprave grada Leskovca za narednu godinu moći da bude primljeno u službe ove uprave, uz one na povremeno privremenim poslovima.

U popodnevnom delu zasedanja skupštine grada je i predlog Kadrovskog plana Gradskog pravobranilaštva za 2022.godinu, kao i Kadrovskog plana Službe za budžetsku inspekciju za isti period.

Izmenom i dopunom programa poslovanja JP Pijaca za ovu godinu i programom korišćenja subvencija biće pokriveni gubici ovog preduzeća.