DruštvoVesti

JUBILARNE NAGRADE ZA ZAPOSLENE U SPORTSKOM CENTRU „DUBOČICA“

Dvadeset dvoje zaposlenih u Sportsko – rekreativnom centru „Dubočica“ primilo je danas jubilarne nagrade, i za ovu svrhu izdvojena su 3 miliona 870 hiljada dinara iz gradskog budžeta. Nagrade im je uručila predstavnica lokalne samouprave grada Leskovca, Brankica Stamenković.

Jubilarna nagrada predstavlja pravo radnika na naknadu za ostvareni određeni broj godina radnog staža. Zaposlenima, koji su ostvarili to pravo u 2021. godini, ovom prilikom dodeljene su nagrade za 10, 20 i 30 godina rada u Sportsko rekreativnom centru „Dubočica“.

Kako je istakao predsednik samostalnih sindikata, Boban Jovanović, jubilarne nagrade su pre svega, regulisane kolektivnim ugovorima koji obavezuju poslodavca.

Kako bi svi korisnici i zaposleni u Sportsko – rekreativnom centru „Dubočica“ imali dobre uslove, lokalna samouprava grada Leskovca za funkcionisanje ove ustanove izdvaja značajna sredstva. Samo za narednu godinu opredeljeno je 120 miliona dinara.

Grad Leskovac, kao odgovorna lokalna samouprava, prema rečima Brankice Stamenković, redovno izmiruje sva svoja potraživanja. Stamenković je ovom prilikom poželela puno uspeha zaposlenima i naglasila da današnje nagrade predstavljaju priznanje za njihov dosadašnji rad, ali ujedno su i motivacija za veće angažovanje u budućnosti.