PolitikaVesti

GG ZA LESKOVAC ZAJEDNO TRAŽI POČETAK RADA ANKETNOG ODBORA

GG Za Leskovac zajedno je na današnjoj konferenciji za novinare izrazila zahteva da se Anketni odbor koji je formirala Skupština grada Leskovca sazove do petka radi provere da li se Toplana oglušila o odluku Vlade Republike Srbije i nabavila za ovu grejnu sezonu kancerogeni mazut sa nedozvoljenom količinom sumpora.

Kako je istakao Nenad Zdravković jasno je precizirano da je to mazut najlošijeg kvaliteta i samo zbog energetski loše situacije može da se koristi, mada je i ta mera bila ograničena. Početak rada Anketnog odbora je neophodan što pre jer se očekuje da se nakon ostavke gadonačelnika raspusti i gradska skupština.

Najugroženiji će biti stanovnici Dubočice, mada ovaj energent nije bezbedan za čitav grad.
Kako je istaknuto ovom prilikom na naše pitanje, GG Za Leskovac zajedno se ozbiljno priprema za lokalne izbore bili oni održani u decembru ili naredne godine, ali da nikada nije ulazila u koaliciju sa onima koji nisu sigurni partneri, kada je reč o opozicionim strankama.

Prema saznanjima GG Za Leskovac zajedno radnici Džinsija koji su prešli u Juru, njih tridesetak već je dobilo otkaze, a grad Leskovac niti javna preduzeća više neće moći da naplate zaostala potraživanja, kao ni radnici neisplaćene zarade.