DruštvoVesti

USVOJENI PROGRAMI POSLOVANJA JAVNIH PREDUZEĆA

Programi poslovanja za 2022. godinu kako Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, tako i Javno- komunalnog preduzeća „Vodovod“ usvojeni su na današnjoj sednici Gradskog veća. Između ostalog, jednoglasno su odobreni i planovi poslovne strategije i razvoja Javno komunalnih preduzeća „Komunalac“, „Toplana“ i „Grdelica“.

Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja“ u 2022. godini planira ukupne prihode od 120 miliona dinara, dok je procenjeno da će rashodi iznositi 117 miliona dinara. S obzirom na to da postoji određeni broj upražnjenih radnih mesta, ovo preduzeće planira da u toku iduće godine, poveća broj zaposlenih na neodređeno vreme.

Uprkos činjenici da je poslovanje Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod“, maksimalno opterećeno otplatom kredita KFW banke iz sopstvenih sredstava, i to po osnovu rekonstrukcije i izgradnje mreže u cilju smanjenja gubitaka vode u sistemu, ovo preduzeće planira da u sledećoj godini realizuje rekonstrukciju vodovodne mreže u Norvežanskoj ulici, čija procenjena vrednost iznosi 5 miliona dinara.

Govoreći o ciljevima za 2022. godinu, direktor Staniša Ristić, rekao je da je prvenstveni cilj smanjenje radne snage.

Javno-komunalno preduzeće „Toplana“ u toku 2021. godine značajno je povećalo površinu koju greje, zahvaljujući novim priključcima, kako stambenog, tako i poslovnog prostora, od kojih je najznačajniji svakako priključak sportske hale Dom partizana.

Povećanje broja potrošača toplotne energije priključenih na sistem daljinskog grejanja uz istovremeno zadržavanje kvaliteta proizvodnje i distribucije toplotne energije je, kako je istakao, direktor Novica Stojanović, jedan od glavnih ciljeva u toku  2022. godine.

Gradsko veće je na današnjoj sednici izglasalo i predlog odluke o dodeli novogodišnjih paketa za decu uzrasta do 7 godina koji imaju prebivalište na teritoriji grada, kao i odluku o nabavci paketića za desetoro prvorođenih beba u 2022. godini.