GG ,,ZA LESKOVAC ZAJEDNO“ POZIVA DA SE POVUKU PODNETE PRIJAVE ZBOG PROTESTA

GG „Za Leskovac Zajedno“ je organizovala javno okupljanje građana na „širokoj čaršiji“ u centru Leskovca na kojem je izražen protest protiv usvajanja „Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi“ i „Zakona o eksproprijaciji“. Na skupu je bio prisutan veliki broj građana koji su na taj način izrazili svoje nezadovoljostvo usvojenim zakonima.

Kao posledica čvrsto izražene volje građana Srbije da se bore protiv ovakvih zakona, koji se donose u interesu stranih država, velikih stranih kompanija i domaćih tajkuna, ova vlast je bila primorana da odustane od tih zakona. Predsednik koji je tvrdio da ga niko i nikad ne može naterati da promeni te zakone kao i poslanici koji jednoglasno usvajaju a zatim takođe jednoglasno odbijaju te iste zakone su još jednom pokazali svoje pravo lice, a to je da će se povući i pokušati da umanje bes građana i sačekati neki bolji trenutak da to što su naumili sprovedu u delo.Upravo zbog takve namere preduzeli su opsežnu operaciju zastrašivanja pobunjenih građana podnošenjem prekršajnih prijava protiv ogromnog broja građana koji su učestvovali u protestima širom Srbije, dovodeći sve nas u šizofrenu situaciju da je vlast priznala svoje loše namere i greške povlačeći već donete zakone istovremeno optužujući i kažnjavajući građane koji su očigledno opravdano ukazivali na njihove greške. Kriminalci i lopovi sa članskom kartom partije na vlasti dobijaju odlikovanja i priznanja a građani koji štite čistu vodu, čist vazduh i čistu zemlju se kažnjavaju.

GG „Za Leskovac Zajedno“ poziva nosioce političke vlasti, policiju i nosioce pravosudnih funkcija da još jedanput razmisle i povuku podnete prijave protiv udruženja građana, novinara, pojedinaca, jer su sačuvali našu zemlju za svu našu decu, i istovremeno obaveštava građane da će preduzeti sve mere u cilju njihove zaštite, a najbolja zaštita biće smena sadašnjih vlastodržaca.