DruštvoVesti

OSMACI IMALI PROBU ZAVRŠNOG ISPITA

Učenici osmog razreda osnovnih škola danas završavaju polaganje probnog završnog ispita testom iz maternjeg jezika i kombinovanim, dok su juče polagali test iz matematike. Kako kažu đaci koji su ranije izašli sa polaganja, zadaci nisu bili teški i očekuju dobre rezultate.

Probni završni ispit je verna simulacija završnog ispita i treba da omogući učenicima da se upoznaju sa procedurama i načinom polaganja, kao i da provere svoje znanje.
Cilj probnog završnog ispita je da učenike pripremi i olakša im polaganje male mature 27, 28. i 29. juna, i zato je važno da oni , nakon rešavanja testova, imaju priliku da ocene i analiziraju svoje znanje.
Đacima je do završnog ispita ostalo dovoljno vremena da dodatno unaprede određena znanja iz srpskog, odnosno, maternjeg jezika, matematike i predmeta obuhvaćenih kombinovanim testom.
Profesori su dobili precizna uputstva a pre početka testa, đacima je savetovano da pažljivo pročitaju zadatke pre nego što pristupe njihovom rešavanju.

U osnovnoj školi ,,Josif Kostić“ je juče izašlo na probni test iz matematike 119, a danas 120 đaka osmog razreda i kako kažu testovi nisu bili naročito teški.

Ove godine, nešto više od 64.000 osmaka polaže probni završni ispit, a potom, krajem juna i završni ispit. Na teritoriji grada Leskovca je 1196 osmaka, a u Jablaničkom okrugu njih 1732 koji će moći da polažu malu maturu.