DruštvoVesti

AKCIJOM DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI OBELEŽEN NACIONALNI DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI

Danas se obeležava 11. maj –  Nacionalni dan dobrovoljnih davlaca krvi. Cveni krst Leskovac ovaj dan obeležio je akcijom dobrovoljnog davalaštva krvi uz veliku zahvalnost svim našim humanim sugrađankama i sugrađanima dobrovoljnim davaocima krvi.

Zbog već poznatih tragičnih okolnosti sve javne aktivnosti vezane za obeležavanje nedelje Crvenog krsta od 08. do 15. maja povodom Svetskog dana crvenog krsta i Crvenog polumeseca i svi planirani događaji tim povodom su  otkazani, ali je održana  akcija dobrovoljnog davanja krvi i to na Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi.

Sada je od velikog značaja da i nakon događaja koji su nas sve potresli ostanemo solidarni i nastavimo sa dobrovoljnim davalaštvom krv.

Krv mogu dati sve zdrave, punoletne osobe do 65. godina starosti koje ispunjavaju zdravstvene kriterijume. Molimo sve humane sugrađane da i ubuduće redovno dobrovoljno daju krv jer je izuezetno važno da zajedno održavamo kontinuirani priliv krvi do svih pacijenata kojima je potrebna transfuzija krvi.