DruštvoVesti

AMBASADOR SLOVENIJE U POSETI LESKOVCU

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je priredio prijem za ambasadora Slovenije Damjana Berganta koji je danas boravio u Leskovcu.
Uz dobrodošlicu za ambasadora Damjana Berganta, gradonačelnik Cvetanović je kazao da Sloveniju i Srbiju vezuje bogata zajednička prošlost i izuzetna saradnja na političkom, privrednom, turističkom, kulturnom planu.
,,Udeo u toj saradnji ima i naš grad. Jedan od prvih gradova sa kojima je Leskovac potpisao sporazum o bratimljenju je upravo grad u Sloveniji – Novo Mesto.
Nadam se da će iz ove posete proisteći brojne mogućnosti za daljim povezivanjem naših država i naroda, želim Vam prijatan boravak u Leskovcu i zahvaljujem na poseti“ poručio je gradonačelnik.
izjava 00.22 posvećeni smo 01.05 Leskovac
Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca
Ambasador Slovenije je istakao da veliki broj Srba živi i radi u ovoj nekadašnjoj jugoslovenskoj republici, kao id a se otvaraju putevi privredne saradnje i za investicije u Leskovac.

Prijemu su prisustvovali i predstavnicima Društva Slovenaca u Leskovcu Srđan Mitić koji je i predsednik Udruženja Slovenaca Jablaničkog okruga i Saša Verbič, predsednik Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine

Potrebno je kako je istaknuto na današnjem prijemu da se pronađe neki projekat gde bi Slovenija preko razvojne pomoći mogla da podrži grad koji je u razvoju, na bilo kom području, a pogotovo, recimo, na području zelene industrije, gde je Slovenija veoma jaka.