KulturaVesti

BAJAGA I INSTRUKTORI NA VINSKOM BALU U VLASOTINCU ODUŠEVILI PUBLIKU

Na ovogodišnjem 36. Vinskom balu, koji je počeo juče, dvadesetak izlagača je u trci za najboljeg vinara. Svoje proizvode predstavili su sinoć na prepunom keju u Vlasotincu. Takođe, prvo veče ove manifestacije obeležio je i koncert grupe Bajaga i instruktori.

Dvodnevna manifestacija Vinski bal, ove godine okupila je dvadesetak izlagača iz brojnih vlasotinačkih sela, poput Gložana, Dadinca i drugih. O tome koliko je važno negovanje porodičnog biznisa, razgovarali smo sa predstavnicima Vinarija Jović i Pečenković.

Zajednički i predani rad svih članova porodice, od ključnog je značaja za proizvodnju vina, jer je ovo posao, koji se prenosi s kolena na koleno. Imali smo priliku i da upoznamo mlade snage, koje željno iščekuju da nastave sa višedecenijskom tradicijom.

Pored izlagača vina, na sinoćnjoj manifestaciji, bilo je i onih koji su predstavili suvenire vlasotinačkog kraja. Posebno se izdvojio suvenir Dedovina.

Dominantan zvuk rokenrola i grupa Bajaga i instruktori, obeležili su prvo veče ovogodišnjeg Vinskog bala. Momčilu Bajagiću, frontmenu grupe, ovo svakako nije bio prvi koncert u Vlasotincu, ali, kako naglašava, mnogo godina je prošlo otkako je nastupao u ovom kraju.

Grupa Bajaga i instruktori nedavno je izdala svoj novi singl, pod nazivom 21. Vek, koji se nažalost nije čuo sinoć. Prema rečima Momčila Bajagića, ovo je svojevrsna poruka za sve generacije koje su odrastale uz pesmu 20. Vek.

U okviru 36. Vinskog bala, večeras se očekuje proglašenje najboljih vinara, kao i Boginje vina. A ovogodišnju manifestaciju, svojim nastupom, će zatvoriti Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš.