DruštvoVesti

BELI JASEN ZA LESKOVČANE

Grad Leskovac se priključio akciji „Posadi svoj hlad“ koja za cilj ima zaštitu vazduha i sprečavanje zagađenja vazduha. Tim povodom Odeljenje za zaštitu životne sredine organizovalo je ispred LKC akciju besplatne podele Belog jasena građanima.

U svetlu velikih napora koje preduzima u zaštiti vazduha i sprečavanja zagađenja, ova akcija je organizovana uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, a broj sadnica Belog jasena je bio ograničen,tako da je svako zainteresovan mogao da dobije po jednu sadnicu sa uputstvom za sadnju, obaveštenjem o društveno odgovornim kompanijama koje su učestvovale u nabavci i kodom za registraciju i praćenje razvoja sadnice.

Zainteresovanim građanima i predstavnicima Hemijsko tehnološke škole „Božidar Đurđević Kukar“ i Osnovne škole „Josif Kostić“ iz Leskovca podeljeno je ukupno 100 sadnica sa uputstvom za sadnju,
Akciju je prihvatio veliki broj građana, koji su pokazali da žele da se uključe i pomognu lokalnoj samoupravi u naporima da svi živimo u zdravoj životnoj sredini.