DruštvoVesti

BEZ POPUŠTANJA MERA, ODLUČIO ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA LESKOVCA

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Leskovca uprkos poboljšanju i dalje je nepovoljna i ostaju na snazi sve do sada donete mere, ocenjeno je na današnjoj 47.sednici Štaba za vanredne situacije.
Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije bilo je reči o merama preduzetim povodom elementarne nepogode nastale usled obilnih padavine, poplave i bujičnih voda na teritoriji grada Leskovca, i konstatovano da ima sporadičnih slučajeva sa problemima sa snabdevanjem električnom energijom, kao i da se voda povukla i da je vodostaj redovan.

„U ovom trenutku i dalje postoji problem sa snabdevanjem električnom energijom u Mesnoj zajednici Vučje, zaseok Zbežište gde je oštećena električna mreža. Sličan problem se javio i u planinskim mestima Novkov Rid i Crveni breg, ali su meštanima ovih mesta dostavljeni agregati uz pomoć kojih se delimično prevazilazi postojeći problem na čijem rešavanju se i dalje radi. Danas bi trebalo da se reši problem redovnog snabdevanja električnom energijom u Ravnom Delu. Takođe se početkom ove nedelje radilo na privremenom uređenju propusta na Šainovačkom i Rudarskom kanalu kod Velikog Trnjana, kao i čišćenju kanala u Gornjoj Jajini“, kazao je komandant Štaba za vanredne situacije i graodnačelnik Leskovca Goran Cvetanović.
Štab za vanredne situacije je usvojio Predlog Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite, kao i Predlog Odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Leskovca za 2021. godinu.