CREP ZA PONOS IZ KOMPANIJE MLADOST

U kompaniji Mladost u kojoj radi 250 radnika i koja ove godine slavi 110 godina uspešnog poslovanja počeo je sa radom novi pogon sa potpuno automatizovanom proizvodnjom crepova, u koji je uloženo 30 miliona evra.
Proizvodi sa oznakom Made in Serbia, se izvoze u Veliku Britaniju, Južnu Koreju, Tursku, Albaniju i sve zemlje bivše Jugoslavije, i najboljeg su kvaliteta za crepove i blokove za zidanje.
Rukovodstvo kompanije Mladost svesno značaja modernizacije konstantno ulaže u proces proizvodnje, prvi su se priljučili na gasovod, a u planu je i izgradnja fotonaponske elektrane, kazao je generalni direktor ove kompanije Miloš Terzić koji je gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću, njegovim saradnicima i novinarima objasnio kompletan proces proizvodnje koji počinje mnogo pre dolaska gline u pogon.
,,Ime Mladost je sinonim za kvalitetne crepove i blokove za zidanje koji su zahvaljujući kvalitetu pronašli put do zadovoljnih korisnika na celoj teritoriji Srbije i mnogim zemljama Evrope, a vodi se računa i o zaštiti životne sredine, kao i o društveno odgovornom ponašanju prema gradu u kome se posluje i gde je sada centrala kompanije, ne kao ranije u Nišu, tako da i svi porezi od zarada radnika ostaju našem gradu.
Ovde se godišnje proizvede oko 55 miliona komada crepova , na nivou kompanije 145 miliona, a nova investicija je oko 30 miliona evra i radiće još 50 novozaposlenih radnika, uz 200 koliko kompanija Mladost broji u našem gradu. Ovaj pogon odlikuje najnovija tehnologija proizvodnje koja u poslednjih 12 godina nije primenjena nigde u Evropi.
Nakon obilaska kompanije gradonačelnik Goran Cvetanović je naglasio da je Mladost kompanija koja je pravi spoj tradicije i savremenih tehnologija i dodao da je dimnjak koji je nekada predstavljao jedan od simbola grada to i danas , a da moderne mašine i novi radnici predstavljaju budućnost Leskovca.