,,ČUVARKUĆA“ ČUVA I DRŽAVU

U okviru promocije projekta „Stvarano u Srbiji“ i oznake „Čuvarkuća“ predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, sa saradnicima i direktorom Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski upravni okrug Goranom Jovićem posetio je DOO „Pobeda“ Predejane u okviru promocije projekta „Stvarano u Srbiji“ i oznake „Čuvarkuća“.

Firma Pobeda iz Predejana, koja se bavi obradom povrća na tradicionalan način, je za šest svojih proizvoda dobila žig „Čuvarkuća“ i u periodu iza nas obeleženom epidemijom korona virusa sačuvala radna mesta za stotinu radnika, što je bio razlog za posetu predsednika PKS Marka Čadeža.
On je istakao da kupovinom proizvoda sa ovim žigom čuvamo domaće proizvođače i privredu.

U Jablaničkom okrugu ima još dosta proizvoda sa žigom Čurakuća, istako je direktor RPKL za Jablanički i Pčinjski okrug Goran Jović.

Kupovinom proizvoda sa oznakom „Čuvarkuća“ umnogome se doprinosi izgradnji puteva, škola i bolnica, jer novac ostaje u zemlji, zaključeno je ovom prilikom.
PKS otvara nova tržišta: Dogovoreni poslovi između Srbije i Egipta u oblasti poljoprivrede, hemijske industrije, IT, poljomehanizacije, putne infrastrukture i logistike.