DruštvoVesti

DANAS JE SVETSKI DAN PORODICE

Danas se obeležava Svetski dan porodice, dan kada se posebno podsećamo na značaj porodice kao osnovne ćelije društva. Porodica je mesto gde se formiraju naše vrednosti, razvijaju međusobno poštovanje i ljubav, i gde nalazimo podršku u svim aspektima života.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović tim povodom istakao je sledeće:
„U našem gradu, porodica je uvek bila u centru pažnje i nastojimo da kroz razne mere i aktivnosti podržimo njen razvoj i stabilnost. Leskovac je grad koji razume značaj zdrave i snažne porodice i u tom duhu kontinuirano ulažemo u programe i projekte koji doprinose poboljšanju kvaliteta života naših sugrađana.
Posebno sam ponosan na naše inicijative koje podržavaju porodice u našem gradu. Od obezbeđivanja boljih uslova u obrazovnim ustanovama, preko zdravstvenih programa do uređenja javnih prostora, igrališta i teretana na otvorenom koje omogućavaju celim porodicama da provode vreme zajedno u zdravim i prijatnim aktivnostima.
Porodica je temelj na kojem gradimo bolju budućnost i zato je naša obaveza da nastavimo sa podrškom i ulaganjem u sve aspekte koji doprinose jačanju porodičnih vrednosti i blagostanja.
Želim svim porodicama u Leskovcu srećan Svetski dan porodice. Neka vam ovaj dan bude ispunjen radošću, ljubavlju i međusobnim razumevanjem. Neka nam svima bude podsetnik da je porodica najveće bogatstvo koje imamo i da se za njeno blagostanje vredi boriti svaki dan.“