DruštvoVesti

DO 1.APRILA REVAKCINACIJA, NAKON TOGA I VAKCINACIJA

U hali Partizan i na okolnim punktovima se trenutno odvija samo revakcinacija građana, dok se nove količine vakcina za prvu dozu očekuju oko 1.aprila.

Revakcinacija se kako je kazao zamenik direktora Doma zdravlja u Leskovcu Časlav Nedeljković obavlja Sinofarm vakcinom, na osnovu plana Elektronske uprave i Instituta Batut tokom dana će 720 građana biti revakcinisano. Uskoro bi kako je dodao  trebalo 16 do 17 procenata stanovništva da bude revakcinisano.

Prema planu ministarstva i Batuta nakon sinofarma očekuje se i Fajzer i ruska Sputnjiik vakcina, tako da će uskoro već posle 1.aprila biti nastavljena i vakcinacija stanovništva prvom dozom.

Trenutno ima više od 2000 doza vakcine Sinofarm, a koristiće se najpre za one građane koji treba da prime drugu dozu, preraspodela vakcina kako ove tako i drugih se određuje na osnovu interesovanja građana.

Kada je reč o vakcinaciji stranih državljana Astra Zeneka vakcinom ona je vršena u Beogradu i Nišu dok se na našoj teritoriji nije odvijala proteklog vikenda.