DruštvoVesti

DODELJENE OKTOBARSKE NAGRADE NA DAN GRADA LESKOVCA

Dan grada 11.oktobar, kada je Leskovac oslobodjen u Drugom svetskom ratu obeležen je svečanom sednicom Skupštine grada u Narodnom pozorištu i tradicionalnom dodelom oktobarskih nagrada pojedincima i kolektivima koji su tokom prošle godine dali najveći doprinos našoj lokalnoj zajednici.

Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu, 11. oktobar, Leskovac koji je status grada dobio pre 15 godina proslavlja kao svoj Dan grada, a i ove godine je obeležen dodelom novčanih “Oktobarskih nagrada”, medalja i pohvalnica, kao i svečanom sednicom u prisustvu odbornika, predstavnika Vojske, policije i SPC.
Tradicionalno je svečanu sednicu skupštine grada otvorio predsednik skupštine Aleksandar Đurović.
Govoreći o svemu postignutom između dva dana grada u svim oblastima, od privrede, poljoprivrede, ulaganja u infrastukturu, zdravstvo, školstvo, socijalnu zaštitu, kulturu i sport gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je kazao da budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova i neumorno rade na njihovj realizaciji i ostavrenju. Najavio je očekivano otvaranje turske fabrike Erenli krajem oktobra.

U ime nagrađenih oktobarskim nagradama zahvalili su se ispred manastira Hilandar otac Teodosije kome je uručena i ikona kao dar grada, kao i predsednik GFK Dubočica koji traje čitav vek Dejan Savić.

Oktobarskim nagradama su nagrađeni između ostalih i EPS, dom kultrure u Grdelici, obrazovne ustanove koje su slavile jubileje, kao i brojni pojedinci u oblasti privrede i nauke kao što su Marija Lazarević i Marko Davinić ,
Milan Popović ispred lokalne samouprave, ali sporta i time dali doprinos promociji grada Leskovca.