SportVesti

DONACIJA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE LESKOVAČKIM ŠKOLAMA

Na Međunarodni dan obrazovanja osnovne škole ,,Kosta Stamenković“ i ,,Svetozar Marković“ dobile su vredne donacije sportske opreme, koševe, golove i lopte vrednosti 900 hiljada dinara od Saveza za školski sport Srbije koje su im danas uručene.
Ivan Cvetanović, koordinator Saveza za školski sport Srbije za Jablanički okrug, je istakao da su škole koje su dobile donaciju učestvovale na brojnim takmičenjima.

„Vraćali su se sa medaljama i zato ćemo se truditi da u saradnji sa nastavnicima nastavimo sa osvajanjem republičkih takmičenja“, dodao je on.
,,Intenzivno radimo na poboljšanju uslova za bavljenje sportom, kako u okviru školskih objekata, ulaganjem u sale i uređenjem igrališta, tako i van njih, a ove godine je iz budžeta gradaza sport izdvojeno je 95 miliona dinara i 105 miliona za SRC Dubočicu, dok je 2,1 miliona dinara namenjeno Savezu za školski sport“, kazao je pomoćnik gradonačelnika Andrija Atanasković.
Na pomoći obrazovnim ustanovama zahvalile su se direktorke osnovnih škola ,,Svetozar Marković“ i ,,Kosta Stamenković“, Tamara Janković i Aleksandra Sibinović. Sibinović se zahvalila lokalnoj samoupravi i na pomoći u ozakonjenju fiskulturne sale i svlačionica površine 669 metara kvadratnih vrednosti 331 hiljada dinara. Preostaje ulaganje u rekonstrukciju toaleta i učionica kroz projektno finansiranje.
Kako je istaknuto prilikom današnje donacije sportske opreme nastaviće se i ubuduće sa unapređenjem školskog sporta i opremanjem fiskulturnih sala koje su preostale.