DruštvoVesti

DRUGI DAN ZASEDANJA GRADSKE SKUPŠTINE

Drugi dan zasedanja 9.sednice Skupštine grada Leskovca raspravlja se o izveštajima o radu javnih, javno-komunalnih preduzeća i ustanova kulture.
Data je saglasanost na izveštaj o radu i finansijskom poslovanju JKP Komunalac i raspodeli finansijske dobiti kao i JKP Toplana.
JKP Grdelica može da se pohvali da su izmirena sva dugovanja prema radnicima i visokom naplatom svojih usluga.
I JP Dom je uspelo da izmiri dobar deo dugovanja zakupaca od preko 7 miliona dinara, a plaćene su i obaveze prema poveriocima, kazao je direkor Dragan Stojiljković.
Ipak poslovanje ovog preduzeća je bilo predmer žučne rasprave, a kako su istakli odbornici GG Za Leskovac direktor Stojiljković ima zadatak da se lokali kojima Dom raspolaže uknjiže kao imovina grada, a zatim prodaju na licitaciji ljudima u vlasti ili bliskim vladajućoj strukturi, kao i da zatim ugasi ovu firmu i radnike ostavi bez posla.
Ova grupa građana ističe da još uvek nema adekvatne prostorije, kao i da ako je iseljena DS zbog neplaćanja, to treba učiniti i sa drugim partijama.
Sa velikim poteškoćama su se suočili GAS i Pijaca tokom protekle godine, ali zahvaljujući podršci lokalne samouprave mnogo toga je prevaziđeno, istakli su direrktori ovih javnih preduzeća. Odbornici su dali saglasnost na izveštaje o radu prevoznika na teritoriji grada Leskovca
Preduzeće PWW se suočilo sa gubitkom od oko 7 miliona prošle godine, opozicija je još jednom istakla da se na sanitarnoj deponiji Željkovac odlaže opasan otpad, i zatražila raskid ugovora.
Gradonačelnik Goran Cvetanović je kazao da ako se i ove godine pokaže da PWW radi sa gubitkom i on podržati raskid ugovora.
Godina za nama je bila bolja za Metroparkking Jug koji ima dobitak od preko 9.750.000 miliona dinara, ali ni ovo preduzeće nije bolje prošlo kada je reč o kritikama na način rada i ponašanja prema građanima, ali i da pripadnici policije ne bi trebalo da ulaze u privatno vozilo pauk radi tkzv.dizanja automobila.
Skupština grada nakon sinoćnjeg prekida u 22 sata, danas će raditi bez pauze po svim tačkama dnevnog reda, a pred odbornicima su Ustanove kulture poput Narodnog pozorišta, LKC, Istorijskog arhiva, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke koje su uspele da ostvare veliki deo planiranih aktivnosti iako mnoge online i dobiju brojna priznanja.