KulturaVesti

DUO ,,MODERATO“ PRVI PUT U LESKOVCU

Muzički sastav iz Beograda, duo ,,Moderato” violončelistkinja Mina Vrbanić i gitarista Milan Ignjatović nastupio je sinoć na koncertu pred leskovačkom publikom u punom holu kulturnog centra.

Osnovna muzička ideja, koju neguje duo ,,Moderato“, je zasnovana na stilizaciji i obradama etno pesama Srbije i šireg prostora Balkana. Pored ovih pesama u programu su zastupljene i autorske kompozicije inspirisane našim umetničkim nasleđem.

Do sada su objavljena četiri albuma. Prvi „Milkano“, drugi „Igra za dvoje“, treći „Intima“ i četvrti ,,P.S. post scriptum“  za nacionalnu izdavačku kuću PGP – RTS. Kao gosti učestvuje vokalna grupa ,,Konstantin“ iz Niša. Na koncertima i nastupima pridružuje se i Bojan Čukić džez pijanista iz Bora. Za izdavačku kuću AmaDea records iz Bugarske objavili su album – kompilaciju ,,Dance for two“. U pripremi je novi album, povodom 20 godina umetničkog rada, koji se snima u studiju Aleksandra Loknera.

Milan Ignjatović je istakao da su se uželeli nastupa, kao i da prvi put sviraju pred leskovačkom publikom i prilika da obeleže 20 godina postojanja.

U pripremi je kako dodaje Ignjatović i novi album ovog dua.

Tokom svog muzičko-scenskog rada ovaj duo je ostvario  značajnu umetničku saradnju sa našim poznatim umetnicima: Oliver Njego, Rade Šerbedžija, Branislav Lečić, Slobodan Trkulja, Miki Manojlović, Ljubiša Stojanović – Louis, Željko Samardžić, hor Srbadija iz Bijeljine.