DruštvoVesti

GRAD LESKOVAC I ORGANIZACIJA HELP DODELILI JOŠ 12 UGOVORA

Grad Leskovac i organizacija HELP dodelili su u svečanoj sali grada 12 ugovora za podršku mikro i malim biznisima u iznosima od 2000 i 3600 evra.
„Grad Leskovac želi da podstakne razvoj mikrobiznisa, da olakša mladima pokretanje sopstvenog biznisa, i da unapredi već postojeće poslovne delatnosti, u cilju stvaranja uslova za egzistenciju za otvaranje novih radnih mesta” poručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović navodeći da su sredstva za ovu namenu obezbeđenja su iz budžeta grada Leskovca i od strane organizacije HELP.
Sanja Mitić, šef kancelarije organizacije Help u Nišu, izrazila je zahvalnost gradu Leskovca i gradonačelniku, kao i donatoru, agenciji SIDA ističući da je zaključno sa drugom fazom ovog projekta podržan 31 korisnik sa teritorije Leskovca, 17 žena i 14 muškaraca, 14 podržanih klijenata je mlađe od 35 godina.

Značaj ove donacije za razvoj posla su istakli uz zahvalnost Marina Doder, vlasnica krojačke radnje i Andrija Stojanović, koji ima samo 19 godina i pokrenuo je biznis pružanja usluga dekoracije.

Ugovore su dobili osam preduzetnica i četiri preduzetnika u vidu podršku u vidu opreme prosečne vrednosti 2 hiljade evra, a dva granta od po 3.600 evra imaju obavezu zapošljavanja dodatnog radnika. Pored opreme, ova podrška zapošljavanju i samozapošljavanju uključuje motivacione, poslovne i stručne obuke prema potrebama korisnika, studijske posete na teritoriji naše države Srbije i usluge poslovnog mentoringa i deo marketinga.