DruštvoVesti

GRAD LESKOVAC SVAKE GODINE POVEĆAVA IZDVAJANJA ZA MESNE ZAJEDNICE

Lokalna samouprava grada Leskovca svesna je činjenice da život počinje u mesnoj zajednici, zbog čega svake godine u budžetu povećava izdvajanja za funkcionisanje 139 mesnih zajednica, izjavio je šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, Milan Popović.

Na teritoriji grada, 13 je mesnih zajednica i samo u toku ove godine uređeno je šest objekata koji služe kao sedišta, rekao je šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, Milan Popović. On je ovom prilikom dodao i da će do kraja 2021 godine, broj adaptiranih i renoviranih objekata, koji će se, pre svega, koristiti za okupljanje meštana, biti veći.

Popović je govorio i o pojedinim okolnim mestima u kojima je već sprovedeno uređenje mesnih zajednica i istakao da stepen adaptacije zavisi od iskazane potrebe.

Iznos sredstava u budžetu lokalne samouprave za funkcionisanje svih 139 mesnih zajednica na teritoriji grada povećava se iz godine u godinu, zaključio je šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove grada Leskovca, Milan Popović.