DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE DONELO IZMENU PLANA JAVNIH NABAVKI

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo predlog izmene  i dopune plana javnih nabavki, četvrtog po redu, kao i izmene i dopune  programa korišćenja sredstava leskovačke Toplane i Vodovoda koji se odnose na nove investicije.

Kada je reč o predlogu izmene i dopune plana nabavki za 2023. godinu, njime su predviđena  sredstva za realizaciju projekata u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvom turizma i omladine i međunarodnim organizacijama. To su projekti koji se odnose na  rekonstrukciju montažnog klizališta u Leskovcu, nabavku  i postavljanje dečijih mobilijara u parku Devet Jugovića, kod  spomenika Oslobodiocima u gradskom parku i u naselju Dubočica, ali i na učešće  građana na  projektima poput  parternog uređenja degradirane javne površine u Leskovcu, nabavku  i postavljanje mobilijara, kao  i nabavku i postavljanje teretane na otvorenom.

Kada je reč o usvojenim izmenama i dopunama  poslovanja i rada JKP Toplana za ovu  godinu i programa korišćenja sredstava iz budžeta grada Leskovca  zakonski  je predviđeno da su svi vlasnici objekata na teritoriji jedinice lokalne samouprave dužni da se priključe na postojeću infrastrukturu u zavisnosti od namene objekta. Lokalna samouprava i leskovačka Toplana su spremni da  priključe na sistem OŠ Vasa Pelagić i Medicinsku školu i time rasterete leskovačku bolnicu.

Gradski većnici su se saglasili sa srednjoročnim  planom  poslovne strategije i razvoja leskovačkog Vodovoda  od 1.januara ove  do 31.decembra 2025. godine  i sa izmenama  programa poslovanja ovog preduzeća za 2023.godinu.  Izmene se odnose na rekonstrukciju  vodovodnih mreža u nekoliko ulica kao i  poboljšanje tehničke opremljenosti laboratorije za kontrolisanje i overavanje vodomera.

Data je saglasnost na odluku komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede za meru Investicije u imovinu poljoprivrednih gazdinstava za koju  je podneto 829 zahteva,  a odobreno  828 koji su ispunjavali uslove poziva. Ukupan  iznos   sredstava  za ovu meru je  44.410.041,77 dinara, dok je po gazdinstvu 200 hiljada dinara.

Usvojena je odluka o dodeli sredstava za meru Investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga, odnosno bušenje bunara, gde su podneta dva zahteva. Ukupan iznos koje  je dodeljen je 280.000 dinara.

Gradski većnici su se saglasili da za investiciju za zaštitu geografskog porekla proizvoda Poljoprivrednoj  zadruzi  „Lokošnički koziji rog“ odobre 1.062.699,20 dinara.