DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PROCENU ŠTETE OD POPLAVA

Gradsko veće je usvojilo predlog rešenja  o obrazovanju komisije za procenu štete na poljoprivrednom zemljištu, poljoprivrednim kulturama, poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi za rad, kao i na stočnom fondu od elementarne nepogode nastale usled obilnih kišnih padavina, poplava i pojave bujičnih voda na teritoriji grada Leskovca za ovu godinu.

Kako je kazao šef Odeljenja za opšte poslove, Milan Popović, na sednici Vlade Srbije i Leskovac će biti registrovan kao grad gde je zbog elementarnih nepogoda proglašena vanredna situacija, pored 52 grada i opština u Srbiji.

On je istakao da je šteta velika i da će ona biti procenjena od strane stručnih lica, i još jednom se osvrnuo na tešku situaciju kada je koordinacijom svih službi urađeno dosta na spašavanju ljudi i imovine u noći poplave u mestima u kojima je juče proglašena vanredna situacija u Pečenjevcu, Čekminu, Lipovici, Podrimcu, Dušanovu, Belanovcu i Karađorđevcu.

,,Prilikom odabira članova komisije, imalo se u vidu kompleksnost i složenost posla, a posebno terenski rad gde treba utvrditi parametre nastale štete“ – rekao je šef odeljenja za privredu i poljoprivredu, Rade Velinov.