DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE O POMOĆI PENZIONERIMA, ENERGETSKOJ SANACIJI, STADIONU…

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo predlog rešenja Komisije za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Leskovca, dok je  SRC ,,Dubočica“ dobio je saglasnost da na novoizgrađenom stadionu može da organizuje domaće i inostrane utakmice.

Kada je reč o predlogu odluke kojom se raspisuje Javni poziv za učešće direktnih koirisnika u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, enegretski menadžer grada  Aleksandra Stojilković je istakla da j ovo rešenje treba  hitno usvojiti jer je na prošloj sednici Gradskog veća usvojen pravilnik koji reguliše ovaj posao. Ovaj program sa devet mera sprovodiće se na osnovu ovog rešenja ne kao prethodnom odlukom do 2025. nego do 2027.godine i do utroška sredstava. Komisija  za čije je obrazovanje usvojena odluka će strogo voditi računa o poštovanju svih kriterijuma i zakonitosti u sprovođenju ovog postupka i imati savetodavnu ulogu.

Doneta je i odluka o načinu i pripremi paketa sa osnovnim životnim namirnicama za penzionere, socijaln ugrožene građane i korisnike pomoći za negu drugih lica,  što postaje tradicija grada i sredstvima gradskog budžeta. Sled i formiranje komisije i sprovođenje javne nabavke.

Sportsko-rekreativni centar ,,Dubočica”  koji se već bavi organizacijom sportskih događaja i najkompetentniji je da upravlja graskim stadionom odlukom gradskog vće u obavezi  da do određivanja novog titulara raspolaže prostorom, upravlja propratnim sadržajima i određene ekonomske delove gradskog stadiona daje u zakup.

Gradsko veće je usvojilo  kriterijume za učešće privrednika i izvođača radova na investicionom održavanju zgrada u cilju sprečavannja nastanka štetnih posledica po život i zdravlje ljudi i životnu sredinu, odnosno prevencije rizika