HronikaVesti

HAPŠENJE ZBOG IZAZIVANJA OPŠTE OPASNOSTI I GRAĐENJA BEZ GRAĐEVINSKE DOZVOLE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su D. S. (1978) i S. M. (1981) iz Leskovca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti, dok se D. S. sumnjiči i za krivično delo građenje bez građevinske dozvole.

D. S. se sumnjiči da je kao investitor restorana u Leskovcu, koji je izgrađen bez odgovarajućih dozvola, organizovao proslavu za oko 150 ljudi, tokom koje se obrušio deo plafona, a tom prilikom niko nije povređen. S. M. je, kako se sumnja, na ovom objektu nepropisno i neadekvatno izvodio građevinske radove.
Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu u Leskovcu.

Po krivičnoj prijavi koju je Policijska uprava u Leskovcu podnela protiv D.S. (1978), zbog krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti i građenje bez građevinske dozvole i S.M. (1981), zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu su saslušani osumnjičeni.
U prisustvu izabranih branilaca izneli su svoje odbrane, nakon čega su pušteni na slobodu. Nije bilo osnova za predlaganje pritvora, jer obojica osumnjičenih imaju stalno mesto prebivališta, te ne postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.
Nisu postojale ni okolnosti koje ukazuju da će isti uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze, odnosno tragove krivičnog dela, ni da će ometati dalji tok postupka uticanjem na svedoke, niti se radi o licima koja su osuđivana za ovo krivično delo.
U odnosu na izvođača radova, bez obzira što nije podneta krivična prijava zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole, tužilaštvo će u daljem postupku saslušati osumnjičenog i na okolnosti ovog krivičnog dela, a potom preduzeti i druge dokazne radnje, nakon čega će doneti odluku po podnetoj krivičnoj prijavi.