DruštvoVesti

JKP VODOVOD OBNOVILO SVOJ VOZNI PARK

JKP Vodovod je nabavkom tri polovna teretna vozila sa dva sedišta i tovarnim prostorom marke CITROEN C3 PICASO, vrednosi dva miliona 148 hiljada obnovilo vozni park.

Vozila su nabavljena u cilju teničkog jačanja Službe izgradnje, distribucije i održavanje mreže, Službe servisiranja vodomera u mreži kao i Službe kanalizacije, kako bi se obezbedio nesmetan proces rada.
Direktor JKP Vodovod Staniša Ristić je istakao da se cilj preduzeća ogleda u pružanju kvalitetne i pitke vode korisnicima, kao i u kvalitetnom održavanju vodovodne i kanalizacione mreže.
„Dužina vodovodne mreže je 420 kilometara, a kanalizacione 170 kilometara. U prethodnim obraćanjima medijima jasno smo isticali da je vodovodna mreža stara preko 30 godina” kazao je Ristić.
Vozni park tri javno komunalna preduzeća Vodovod i Komunalac i Grdelica iz Grdelice koji je bio star više decenija obnovljen ulaganjem od 206,5 miliona dinara, kazala je zamenica gradonačelnika Leskovca Ana Janković – Stojanović i najavila konferenciju povodom nabavke mašina JKP Grdelica i kompanije PVV koji su vozni park obnovili utovarivačem vrednim 3,6 miliona dinara, odnosno vozilom za sakupljanje smeća vrednim 140 hiljada evra.
U popravku starih vozila JKP Vodovov poslednjih godina uloženo je preko 900 hiljada dinara, pa je obnova voznog parka bila neophodna. Dva vozila proizvodnje 2015. i jedno 2017. godine su novonabaljena u postupku javne nabavke, a izabrana je auto kuća Bankom.