DruštvoVesti

KRAJ REKONSTUKCIJE LEVOG BLOKA LESKOVAČKE BOLNICE DO KRAJA NOVEMBRA

U rekonstrukciju u glavni objekat leskovačke bolnice koja je u toku biće uloženo 45 miliona evra, a pored aparature u vrednosti od milion i 600 hiljada evra do kraja godine, kako je predsednik Vučić prilikom obilaska stadiona najavio, u Leskovac stići dva nova mamografa, jedan za Dom zdravlja, jedan za bolnicu, kao i magnetna rezonanca.
Rekonstrukcija OB Leskovac uz podršku Vlade Srbije odvija se u tri faze. Prva faza koja je završena obuhvatila je zamenu stolarije, fasade i krova za šta je utrošeno 5 miliona evra, druga faza koja je u toku pratiće ulaganje od 4 milijarde i 700 miliona dinara, a u okviru treće faze biće ukupno uloženo za nabavku opreme milijardu dinara.
U okviru levog bloka koji se nalazi u fazi rekonstrukcijeu toku je postavljanje podova koji se ispituju na otpornost i gleda se svaki detalj, razvodi se i vodovodna i elektro mreža po najnovijim standardima.
Nebojša Dimitrijević, direktor OB Leskovac ističe da je u toku i postavljanje video nadzora, a ono što je najvažnije biće ugrađena klimatizacija koja će leti hladiti, a zimi grejati prostor čime će se stvoriti uslovi za demontažu radijatora.
Do sada se ova zdravstvena ustanova grejala na mazut čime je u znatnoj meri dolazilo do zagađenja životne sredine i da će nov sistem doprineti unapređenju ekoloških standarda.
Za potrebe nove aparature i novog klimatizacionog sistema u toku je izgradnja i Trafo stanice, a na platou oko službenog ulaza u zgradu razvodi se i nova instalacija.
Sada sve službe, kako ističe direktor bolnice, rade u desnom bloku i da se osoblje trudi da se to ne odrazi na njihovo zdravlja.
Sve ortopedske intervencije rade ustaljenom dinamikom, što važi i za druge službe, a u pojedinim slućajevima bolesnici se šalju u Niš i Vranje.
Prema planu rekonstrukcija levog bloka trebala bi da bude završena krajem novembra ove godine, nakon čega će započeti radovi na rekonstrukciji desnog bloka.