DruštvoVesti

LESKOVAC DOBIO AKVA PARK

Leskovac je dobio Akva park sa bazenima na otvorenom, što je decenijama nedostajalo našem gradu, na površini od 15 hiljada kvadratnih metara.
Akva park Atina je sinoć svečano otvoren u prisustvu gradskog rukovodstva na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, državnim sekretarom ministarstva privrede Draganom Stojanovićem i velikim brojem zvanica, a danas je počeo sa radom.
„Listi gradova čiji su sastavni deo atrakcije poput akva parkova od danas se pridružio i naš Leskovac . Ovakav objekat je dugo čekana investicija u našem gradu, i zahvaljujući ovim otvorenim bazenima, upotpunnjena je turistička ponuda našeg grada. Srećan sam što smo u protekla četiri dana prisustvovali otvaranju tri objekta, najpre Kataloga, nakon toga velike fabrike nameštaja DIT’S i što sada ovu nedelju završavamo otvaranjem ovog prelepog Akva parka“, kazao je nakon presecanja vrpce i svečanog otvaranja gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović poželevši mnogo uspeha u radu porodici Stojanović.
Akva park Atina se prostire na prostoru oko nekadašnjeg motela Atina na površini od 15.000 kvadrata. Svima koji odluče da se rashlade tokom letnjih vrućina na raspolaganju je veliki broj tobogana, ukupne dužine preko 400 metara, veliki bazen sa kafićem, talasni bazen, mali bazen sa toboganima za decu. Akva park, čija je vrednost izgradnje dva miliona evra, koristi vodu iz gradske mreže, ima 1500 ležaljki što znači da može primiti duplo više posetilaca, a o njihovoj bezbednosti svakodnevno brine deset spasilaca.
Akva park je danas počeo sa radom i veliki broj naših sugrađana i njihovih gostiju je došao da uživa u svemu što nudi, od bazena za decu i odrasle, tobogana, bazena sa talasima, osveženju u kafiću.
Uživali su najviše u vodi i pored nje, kao i na toboganima oni najmlađi.
Radno vreme adva parka je od 10 do 19 sati.
U vlasništvu porodice Stojanović je i mlekara Gložane.
Kako je istaknuto otvaranje kompleksa Akva parka doprineće turističkoj ponudi našeg grada i čitavog Jablaničkog okruga i dolasku posetilaca iz drugih krajeva naše zemlje. Ima i onih koji žive u inostranstvu i rado su došli, a u planu je i izgradnja hotela u narednom periodu.