DruštvoVesti

LESKOVAČKI KARNEVAL PROSLAVIO PUNOLETSTVO

18.leskovački Karneval, tradicionalna turističko zabavna manifestacija u organizaciji TOL i pod pokroviteljstvom grada Leskovca održan je u centru grada u subotu, a gledaoci u čitavoj zemlji su mogli da prate direktan prenos sa gradskog trga koji je radila naša televizija.
Lepota kostima i koreografija, živih boja i nasmejanih lica svih uzrasta obeležila je punoletstvo leskovačkog Karnevala koji je obeležio 18 godina svog postojanja.
Učestovalo je 36 karnevalnskih grupa iz zemlje i inostranstva i tradicionalno dve ekipe iz Leskovca, naše mažoretkinje i plesni studo Avangarda i Step by Step.
Ove godine Leskovac je ugostio karnevlaske grupe iz regiona, Republike Srpske, Italije, Turske, Grčke, Rumunije, Crna Gora, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Severne Makedonije.
Simboličnim uručenjem ključeva grada ovogodišnjoj kraljici Karnevala, koja je treći put izabrana za princezu i time postala Kraljica, i maloj princezi, kao i obraćanjem učesnicima i publici uz pozdrav ,,Jasu, jasu , jasu” karneval je otvorila zamenica gradonačelnika koji je predsdenik FEKK-a za Srbiju , Lidija Dimitrijević.

Potpredsednik Internacionalnog Borda FEKK-a Aleksandar Cicimov je kazao: „Imam izuzetnu čast da prenesem pozdrave našeg predsednika Larsa Algela, kao i našeg Internacionalnog Borda. Večeras imamo zadovoljstvo da vidimo rekordni broj grupa i delegacija, ne samo zbog punoletstva, već zbog 43. konvencije FEKK-a održane prošle godine”.

Kada je reč o nagradama ovogodišnjeg Karnevla Kreativni studio Avangarda iz Leskovca osvojio je odličje za najbolju koreografiju, Moonlight shadow iz Leskovca za najbolju masku, dok je grupa Gazeli strumički iz Strumice dobila nagradu za najbolju karnevalsku grupu.